Kroz Župu
Obnova i proširenje kolnika na cesti kroz gornja sela Župe
Četvrtak, 13 Prosinac 2012 19:53

http://www.zupcica.hr/images/slike/2012foto/radovi_brgat_postranje_1112_01.jpgUz radove na Državnoj cesti D 8 kroz Župu i prema Gradu, ovih predblagdanskih dana užurbano se radi i na uređenju Županijskih i lokalnih cesta o kojima brigu vodi Županijska uprava za ceste Dubrovnik. U okviru redovnog održavanja županijske ceste Ž 6243 izvode se radovi proširenja zasjeka ceste ispod naselja Donji Brgat. Kako nam je rekao ravnatelj ŽUC-a dipl.ing.građ. Nikša Konjevod, na toj dionici zbog nedovoljne širine kolnika je bilo otežano odvijanje dvosmjernog prometa, posebice autobusa javnog gradskog prometa i teretnih vozila. Ovim radovima žele se poboljšati uvjeti za nesmetano mimoilaženje i urednije prometovanje.

Više...
 
Dva kružna toka - nova horizontalna signalizacija
Ponedjeljak, 10 Prosinac 2012 23:32

http://www.zupcica.hr/images/slike/2012foto/prometnice12_2012_01.jpgNadolazeće blagdane i kraj godine župske će prometnice dočekati puno uređenije nego što su izgledale prije par mjeseci. Župa je dobila dva kružna toka; onaj prvi u Poslovnoj zoni, uređen je i prilagođen stvarnim prometnim potrebama tek iz drugog pokušaja, nakon što je prvi kružni tok izgrađen početkom ljeta na jesen srušen. Ovaj novi, odgovarajućih dimenzija nedavno je dobio horizontalnu signalizaciju, a asfaltirana je i pristupna cesta od magistrale do samog kružnog toka, koja je danas nakon dugo vremena dobila horizontalnu signalizaciju. Drugi kružni tok, izgrađen kod crkve Sv. Ane na Brgatu je tijekom nedavnih gužvi, izazvanih zatvaranjem mosta i radovima u Sustjepanu, pokazao da odgovara potrebama prometa na tom području.

Više...
 
Bratstvo Sv.Ilara „Mala braća“ - In Memoriam Bruno S.Grill
Ponedjeljak, 10 Prosinac 2012 19:08

http://www.zupcica.hr/images/slike/2011_razno/bruno_grill1.jpgDana 11. listopada 2012. preminuo je naš dragi brat akademik Bruno Stane  Grill  u osamdeset šestoj  godini života.  Bio je priznati  kipar, slikar i grafičar, zaljubljenik u glazbu.  Bruno Stane Grill rodio se  9. srpnja  1927. u Mlinima. Tu pohađa osnovnu školu a  potom nastavlja školovanje u  Gimnaziji u Dubrovniku. Početak Drugog svjetskog rata  prekida njegovo školovanje  te tada slijedi razdoblje njegova života odvojenog od obitelji.  Za vrijeme boravka u Zagrebu završava Školu Primijenjene umjetnosti  želi upisati studij na  Akademiji likovnih umjetnosti,  ali biva odbijen radi  konkurentnosti.  Njegov  težak, ali  uspješan put  vodi dalje prema Njemačkoj.

Više...
 
Najhladnije jutro - osvanuo i prvi led
Ponedjeljak, 10 Prosinac 2012 09:12

http://www.zupcica.hr/images/slike/2012foto/ledeno_jutro10122012_01.jpgIako meteorološka postaja u Mandaljeni kao najnižu temperaturu bilježi 1.6° Celzijevih stupnjeva jutros u 4:46 sati, u većem dijelu Župe osvanuo ledeno jutro. Prometnice su većim dijelom suhe, ali ipak potreban oprez jer na pojedinim mjestima ima leda, kao što je slikom zabilježeno na Brašini. Zima kalendarski još nije ni počela, a prema prognozama nas očekuje izuzetno hladan tjedan. Tijekom dana će puhati umjerena do jaka bura, popodne se očekuje naoblačenje i kiša uz temperature između 4 i 8 stupnjeva, dok bi se u noći s utorka na srijedu živa u termometru mogla spustiti i do - 5°C.

Više...
 
Članice Katarine Zrinske posjetile dom "Viva de Vita" (FOTO)
Nedjelja, 09 Prosinac 2012 21:03

http://www.zupcica.hr/images/slike/2012foto/dom_zavrelje_02.jpg

Zajednica žena HDZa "Katarina Zrinski" Župa dubrovačka jučer je bila u posjeti obiteljskom domu za starije i nemoćne osobe "Viva de vita" u Zavrelju. Članice zajednice iskoristile su ovo predblagdansko vrijeme kako bi organizirale prigodno druženje sa štićenicima doma. U domu se trenutno nalazi 16 korisnika. Ravnateljica doma, gospođa Behka Perić zaželila je članicama dobrodošlicu i izrazila zadovoljstvo njihovom gestom. Štićenici doma obradovali su se prigodnim poklonima koje su im uručile članice zajednice dok ih je još više razveselio pravi blagdanski ugođaj uz Božićne pjesme i ples. Sve je završilo zajedničkim tratamentom i obećanjem za ponovnim susretom.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Trenutno aktivnih Gostiju: 5 

Libertas - vozni red

Prostorni plan

Web adresar

Institucije - Ustanove

Udruge građana
Športski klubovi

Stranice o Župi dubrovačkoj

NAJČITANIJE VIJESTI 50 dana
Google
Kontakt formular

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
 http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg         http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg          http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

facebook stranica
ŽU-TV Arhiva
Impressum          Kontakti          Uvjeti korištenja          Marketing           Opći uvjeti oglašavanja

© Župčica.com - Župa dubrovačka 2007 - 2011            izrada i održavanje; mmm - studio                    Portal je optimiziran za Firefox, Chrome, te Internet Explorer 7,8 i 9 preglednike.