Iz drugih medija
DUBROVAČKI VJESNIK; Upitno samozapaljenje autobusa
Subota, 10 Studeni 2012 22:31

http://www.zupcica.hr/images/slike/2011_crna/izgorio_autobus_cibaca_01.jpgZahvaljujući izuzetno brzoj intervenciji vrijednih vatrogasaca DVD-a Župa dubrovačka, vatra koja je izbila u unutrašnjosti turističkog autobusa jedne dubrovačke tvrtke nije se proširila na obližnji kiosk i objekte u naselju Čibača. Autobus je bio parkiran kraj nogometnog igrališta, a do izbijanja požara došlo je pred zoru, u utorak 6. studenoga oko 2,30 sati. Župski su vatrogasci kratko po dojavi žurno izašli na požarište i vatru ugasili već oko 3,10 sati, do kada je autobus ipak u znatnoj mjeri oštećen. Policijski su inspektori zajedno s protupožarnim inspektorom ujutro obavili očevid kojim je utvrđeno kako je uzrok izbijanja vatre kvar na električnim instalacijama.

Više...
 
SL.DALMACIJA; Vaterani HRM-a traže da im Vlada dodijeli Kupare
Srijeda, 07 Studeni 2012 00:18

http://www.zupcica.hr/images/slike/2010_poglavarstvo/kupari0310.jpgU očekivanju Vladina međunarodnog natječaja za prodaju ruševnog kompleksa bivšega vojnog odmarališta u Kuparima, iz turske hotelske grupacije “Rixos” koju je prvi potpredsjednik Radimir Čačić istaknuo kao izglednog investitora, nema službene potvrde poslovnog angažmana vrijednog 400 milijuna eura.Glasnogovornica dubrovačkog hotela “Libertas Rixos” Ivana Vareškić poručuje kako grupacija neće komentirati tijek pregovora koje je jesenas s turskim ulagačima započeo Radimir Čačić u Istanbulu i Antaliji. Turski ulagači zainteresirali su se za Kupare nakon najave ministra turizma Veljka Ostojića o raspisivanju međunarodnog natječaja koji će odabranom investitoru u Kuparima omogućiti pravo građenja i služnosti na površini od 35,5 hektara.

Više...
 
PRIVREDNI VJESNIK; Poželjan Dubrovnik 2, ali i Ombla
Utorak, 16 Listopad 2012 11:40

http://www.zupcica.hr/images/slike/2011_gospodarstvo/he_dubrovnik.jpgPredstavnici elektroprivreda Hrvatske (HEP) i Republike Srpske nedavno su potpisali memorandum o razumijevanju kojim su utrli put suradnje na projektu izgradnje hidroelektrane Dubrovnik 2 u naselju Plat u Općini Župa dubrovačka. Nakon potpisanog memoranduma, kaže nam Mato Mišković, direktor HE Dubrovnik, pristupit će se izradi studija izvodljivosti i utjecaja na okoliš, a nakon toga će započeti postupak pribavljanja zakonom propisanih dozvola. U ovoj fazi dogovorit će se i eventualno osnovati organizacijska tijela koja će voditi izgradnju.

Više...
 
DNEVNIK.hr; Bolja Hrvatska: Uspješna znanstvenica i majka! (VIDEO)
Ponedjeljak, 08 Listopad 2012 10:56

http://www.zupcica.hr/images/slike/2011_mediji/cvijeta_jakobusic_bolja_hr.jpgU posljednjih godinu dana, Cvijeta je dobila drugo dijete, doktorirala na Zavodu za fizikalnu kemiju i dobila priznanje za svoj znanstveni rad. Za razliku od brojnih kolega, ne razmišlja o odlasku iz zemlje, svoje znanje ostavlja unutar granica Hrvatske. 'Recimo da sam prepoznala sklonost prema prirodnim znanostima, i onda se iskristalizirala ljubav prema kemiji i našla sam se na pravom mjestu', kaže Cvijeta Jakobušić Brala. Pravo mjesto je laboratorij Zavoda za fizikalnu kemiju. Tu nastaju kemijske formule i kemijski spojevi. Tu se provode istraživanja koja donose nove spoznaje o onome što nas okružuje. Jedno, aktualno, dio je i njezine doktorske disertacije.

Više...
 
SL.DALMACIJA; Turski ‘Rixos’ želi kupiti Kupare
Četvrtak, 04 Listopad 2012 22:20

http://www.zupcica.hr/images/slike/2011_gospodarstvo/kupari-27.jpgNakon posjeta Turskoj, prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić potvrdio je kako je za kupnju bivšeg vojnog odmarališta u Kuparima zainteresirana turska hotelska grupacija “Rixos”, vlasnik luksuznog dubrovačkog hotela “Rixos Libertas”. Nakon dvadesetak godina propadanja, tako bi s mrtve točke mogla krenuti privatizacija derutnog kompleksa Kupari čijih je pet hotela i pratećih rezidencijalnih objekata prije rata ostvarivalo više od 1,5 milijuna turističkih noćenja, uz 400 stalno zaposlenih i još toliko sezonaca. Čačić je nakon povratka iz turske turističke meke Antalyje ocijenio kako su Kupari kod Dubrovnika “kompleks s vrlo velikim potencijalom, posebice za izgradnju novog kongresnog centra i hotela s više od tisuću kreveta”.

Više...
 

Libertas - vozni red

Prostorni plan

Web adresar

Institucije - Ustanove

Udruge građana
Športski klubovi

Stranice o Župi dubrovačkoj

NAJČITANIJE VIJESTI 50 dana
Google
Kontakt formular

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
 http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg         http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg          http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

facebook stranica
ŽU-TV Arhiva
Impressum          Kontakti          Uvjeti korištenja          Marketing           Opći uvjeti oglašavanja

© Župčica.com - Župa dubrovačka 2007 - 2011            izrada i održavanje; mmm - studio                    Portal je optimiziran za Firefox, Chrome, te Internet Explorer 7,8 i 9 preglednike.