Reportaže
Uspomene; Gospar Bruno nije više s nama
Srijeda, 28 Studeni 2012 23:07

http://www.zupcica.hr/images/slike/2011_kroz_zupu/bruno_grill_01.jpgSvi znamo da je ritam prirode takav oduvijek, u proljeće se rađa, kroz ljeto živi, u jesen umire a kroz zimu se odmara, možda tuguje, pa se priprema za novo rađanje. Upravo taj ciklus omogućuje naš život, iz njega crpimo sve ono što je bitno za naše postojanje, ali ipak, kad se radi o nama ljudima, uvijek smo iznova tužni kad odu nama drage osobe. Nekako nam je teško shvatiti da, vjerojatno, i u našem životnom ritmu ima nekoga smisla, da i umiranje voljene osobe, kao i njeno rađanje, ima neki dublji razlog. Tužna vijest o odlasku dragoga gospara Bruna zatekla me u Italiji i, naravno, veoma rastužila. Nikome u Župi dubrovačkoj ne treba objašnjavati tko je bio Bruno Stane Grill, ali želim se spomenuti toga velikog umjetnika i divnoga čovjeka kroz jednu osobnu priču.

Više...
 
Župski hodočasnici na zahvalnom nacionalnom hodočašću u Rim
Ponedjeljak, 12 Studeni 2012 18:14

http://www.zupcica.hr/images/slike/2011_aktualno/rim_01.jpgProšlog tjedna Rimu je hodočastilo preko pet tisuća hodočasnika iz cijele Hrvatske. Naša Biskupija je organizirala tri autobusa među kojima je bilo i petnaestak hodočasnika iz Župa s područja naše Općine. Dubrovačke hodočasnike je predvodio biskup Mate Uzinić, župnik Postranja i Brgata don Robert Čibarić i kapelan sv. Mihajla iz Lapada on Aleksandar Kovačević. Dubrovački hodočasnici u ponedjeljak 5. listopada pohodili su Asiz - mjesto sv. Franje - i u bazilici sv. Marije Anđeoske, zajedno s vjernicima Splitsko-makarske nadbiskupije i Šibenske biskupije slavili euharistiju. Propovijedao je dubrovački biskup Mate Uzinić.

Više...
 
Reportaža s hodočašća u Blato na Korčuli
Nedjelja, 10 Listopad 2010 22:18
http://www.zupcica.hr/images/slike/2010_razno/blato-reportaza.jpgU Nedjelju, 03. listopada dan prije blagdana Sv. Franje grupa vjernika s Brgata i Postranja uputila se na hodočašće u Svetište blažene Marije Propetog Isusa Petković u Blato na Korčuli. Rado smo se odazvali pozivu don Roberta i priključili našim sumještanima koji su u velikom broju, s dva autobusa i minibusom DVD-a krenuli put Korčule.....
 
Reportažu s hodočašća u Blato na Korčuli
 
Ministrantski izlet u svetište Kraljice Mira u Hrasno
Nedjelja, 04 Srpanj 2010 11:29
http://www.zupcica.hr/images/slike/2010_razno/hrasno0610.jpgMinistranti župa Brgata i Postranja na poziv svećenika i ministranata Pelješkog dekanata u subotu 19. lipnja sudjelovali su na zajedničkom hodočašću u svetištu Kraljice Mira u Hrasnom. Vožnja se odvijala bez većih zaustavljanja ili poteškoća, osim uobičajenog na granici ispred Neuma, gdje je trebalo dali točan popis putnika pa se putovanje moglo nastaviti bez problema.Nakon vožnje od kojih tri sata stigli smo na odredište. Bilo je jako interesantno voziti se nepoznatim, ali slikovitim krajolikom. Vrijeme je bilo sunčano i toplo. Po dolasku smo najprije prošli postajama križnog puta. Na vrhu stepeništa, gdje dominira kip Kraljice Mira, slikali smo se za uspomenu.
Više...
 
Hodočašće vjernica Brgata i Postranja na Visovac
Ponedjeljak, 07 Lipanj 2010 00:30
http://www.zupcica.hr/images/slike/2010_razno/visovac0610.jpgOko devedeset vjernica iz Brgata i Postranja je u subotu 5. lipnja hodočastilo Gospi od Anđela na prekrasnom otoku Visovac koji se nalazi u centru Nacionalnog parka Krke. U samom Skradinu nas je dočekao župnik i dekan skradinski don Frane Glasnović koji nas je proveo skradinskim krajem upoznavajući nas sa slavnom prošlošću ovoga kraja. Na Visovcu su nas srdačno dočekali oci franjevci koji borave na ovom jedinstvenom otoku već 7. stoljeća. Obilazeći otok i samostan don Frane je ukratko opisao važno povijesno značenje djelovanja otaca franjevaca, a povijest svjedočenja života vjere i hrvatstva nije nimalo bila laka što zbog Turaka u prošlosti i što zbog okupacije četnika u nedavnom Domovinskom ratu.
Više...
 
Kontakt formular

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
 http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg         http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg          http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

facebook stranica
ŽU-TV Arhiva
Impressum          Kontakti          Uvjeti korištenja          Marketing           Opći uvjeti oglašavanja

© Župčica.com - Župa dubrovačka 2007 - 2011            izrada i održavanje; mmm - studio                    Portal je optimiziran za Firefox, Chrome, te Internet Explorer 7,8 i 9 preglednike.