Obnova i proširenje kolnika na cesti kroz gornja sela Župe
Četvrtak, 13 Prosinac 2012 19:53

http://www.zupcica.hr/images/slike/2012foto/radovi_brgat_postranje_1112_01.jpgUz radove na Državnoj cesti D 8 kroz Župu i prema Gradu, ovih predblagdanskih dana užurbano se radi i na uređenju Županijskih i lokalnih cesta o kojima brigu vodi Županijska uprava za ceste Dubrovnik. U okviru redovnog održavanja županijske ceste Ž 6243 izvode se radovi proširenja zasjeka ceste ispod naselja Donji Brgat. Kako nam je rekao ravnatelj ŽUC-a dipl.ing.građ. Nikša Konjevod, na toj dionici zbog nedovoljne širine kolnika je bilo otežano odvijanje dvosmjernog prometa, posebice autobusa javnog gradskog prometa i teretnih vozila. Ovim radovima žele se poboljšati uvjeti za nesmetano mimoilaženje i urednije prometovanje.

 

http://www.zupcica.hr/images/slike/2012foto/radovi_brgat_postranje_1112_01.jpg

Pored spomenutih radova, na ovoj dionici izvršiti će se osnovni radovi sustava odvodnje i na kraju sanacija kolnika. Radove izvodi ugovorni partner ŽUC-a za redovno održavanje županijskih i lokalnih cesta - Dubrovnik ceste d.d.

http://www.zupcica.hr/images/slike/2012foto/radovi_brgat_postranje_1112_01.jpg

U sklopu dodatnog investicijskog ciklusa na županijskim i lokalnim cestama kojeg provode i financiraju Hrvatske Ceste doo u suradnji sa  Županijskim upravama za ceste, na području Dubrovačko neretvanske županije između ostalih projekata izvodi se i projekt pojačanog održavanja županijske ceste Ž 6243 na dionici Grbavac - Petrača - Mlini. Izvode se radovi na polaganju novog asfaltnog sloja na više dionica na kojma je postojeći asfalt dotrajao, te radovi na uređenju cestovnog pojasa. Radove izvodi tvrtka Vodoprivreda Vrgorac d.d.

 


 

 
Trenutno aktivnih Gostiju: 6 

Libertas - vozni red

Prostorni plan

Web adresar

Institucije - Ustanove

Udruge građana
Športski klubovi

Stranice o Župi dubrovačkoj

NAJČITANIJE VIJESTI 50 dana
Google
Kontakt formular

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
 http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg         http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg          http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

facebook stranica
ŽU-TV Arhiva
Impressum          Kontakti          Uvjeti korištenja          Marketing           Opći uvjeti oglašavanja

© Župčica.com - Župa dubrovačka 2007 - 2011            izrada i održavanje; mmm - studio                    Portal je optimiziran za Firefox, Chrome, te Internet Explorer 7,8 i 9 preglednike.