Zanimljivosti
Novoj kući u Engleskoj dali ime - "Mlini"
Ponedjeljak, 03 Rujan 2012 09:00

http://www.zupcica.hr/images/slike/2011_zanimljivosti/obiteljbaines.jpgBritanski bračni par David i Mary Baines kao turisti u Dubrovnik i u Župu dubrovačku dolaze od davne od 1970.godine. Obožavaju naše more, našu hranu, vina, a posebno kako kažu, ljubazne hrvatske ljude. David je umirovljeni nastavnik visoke turističke škole iz Bath (Velika Britanija), te sada savjetnik čuvene firme za procjenu vina, a Mery je tajnica na Univerzitetu u Bath-u. Nakon prekida, zbog Domovinskog rata, ponovno dolaze u Župu, sad u Mline i to sa svoja dva odrasla sina, kojima su kroz djedinstvo "ugradili" ljubav prema Župi i Minima, pa sada i oni svake godine dolaze sa svojim suprugama i djecom. Velika obitelj Baines; otac, majka, sinovi, nevjeste i dvoje unučadi smatraju Župu a posebno Mline svojim drugim domom.

Više...
 
U Mlinima održano ljetno izdanje "Pub kviza"
Ponedjeljak, 27 Kolovoz 2012 18:46

http://www.zupcica.hr/images/slike/2011_zanimljivosti/plivaliste130612.jpgUdruge "Drvo Mladih Bonsai" i "Čovjek na Zemlji" organizirali su u srijedu na taraci pored plivališta Gusara u Mlinima natjecanje u znanju  - ljetno izdanje Pub kviza. Natjecatelji su znanje iskazali u pet rubrika, u svakoj s po pet pitanja u kategorijama opće kulture, sport, zemljopis, "trivija" i "ljetne teme". U kvizu je sudjelovalo ukupno 45 natjecatelja podijeljenih u osam ekipa, a pobijedila je ekipa okupljena pod imenom "Cipoli". Pobjednicima je na kraju pripala tura pića kao već tradicionalna nagrada pobjednicima ovog kviza.

Više...
 
Koče u Župskom zaljevu - Srebreno ribarska luka ?
Četvrtak, 16 Kolovoz 2012 22:56

http://www.zupcica.hr/images/slike/2011_razno/koce-srebreno01.jpgZadnjih nekoliko dana u župskoj vali, na prostoru između plivališta Gusara i mula u Srebrenom, teško je bilo ne zamijetiti grupiranje većeg broja ribarskih brodica - koča koje su veći dio dana usidrene na navedenoj lokaciji čekajući red za prekrcaj ribe na kamione na mulu od Srebrenoga. Iako je otprije poznato da se u župski zaljev od nevremena skrivaju razni trgovački i ribarski brodovi, ovoliko dug boravak brodica odavno nije zabilježen. Ovu nesvakidašnju situaciju dio Župljana je iskoristio za kupiti kvalitetnu i frešku ribu. Iz dubrovačke Lučke uprave doznajemo da nema zakonskih prepreka za sidrenje koča na ovom prostoru.

Više...
 
IDEMO HRVATSKA !! Župljani u Poznanju (FOTO)
Nedjelja, 10 Lipanj 2012 15:31

http://www.zupcica.hr/images/slike/2011_sport/poznan03.jpgHrvatski navijači su okupirali centar Poznanja, Poljskog grada domaćina utakmice Hrvatska - Irska kojom naša reprezentacija  večeras počinje svoj nastup na Europskom prvenstvu.  Procjenjuje se da je u Poznanju u ranim poslijepodnevnim satima bilo oko 7000 hrvatskih navijača, a do same utakmice u 20:45 bi ih moglo biti i do 10 tisuća. Među brojnim navijačima je i veća skupina Župljana koja se sudeći prema slikama u Poljskoj vrlo dobro zabavlja. Dio atmosfere sa ulica Poznanja, donosimo na slikama koje je za Župski portal poslao Igor Konjevod.

Više...
 
Župski vjernici u posjeti Svecima i Hrvatima u Boki
Utorak, 05 Lipanj 2012 09:18

http://www.zupcica.hr/images/slike/2011_kroz_zupu/postranje_kotor%202.jpgU subotu 2. lipnja vjernici s područja Župe dubrovačke su hodočastili u Boku kotorsku, gdje su imali prilike upoznati se s bogatom i slavnom prošlošću boko-kotorskog zaljeva prvih hrvatskih svetaca. Hodočašće su započeli posjetom katedrali sv. Tripuna gdje ih je na ulazu dočekao razdragana i vesela srca preuzvišeni gospodin biskup Ilija Janjić. Biskup Janjić je u svojstvu domaćina hodočasnicima približio daleku prošlost Kotora i biskupije govoreći o važnosti i značenju prisutnosti njihova moćnog zaštitnika svetog Tripuna. Nakon toga su obišli novootvoreni katedralni muzej s vrijednim originalnim sakralnim eksponatima. Zatim je uslijedio posjet prvoj katedrali koja čuva zemne ostatke blažene Ozane Kotorske pred čijim grobom su se hodočasnici molili predvođeni biskupom. Na kraju posjeta Kotoru hodočasnici su posjetili franjevačku crkvu sv. Klare koja čuva najljepši barokni oltar na ovim prostorima.

Više...
 

Libertas - vozni red

Prostorni plan

Web adresar

Institucije - Ustanove

Udruge građana
Športski klubovi

Stranice o Župi dubrovačkoj

NAJČITANIJE VIJESTI 50 dana
Google
Kontakt formular

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
 http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg         http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg          http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

facebook stranica
ŽU-TV Arhiva
Impressum          Kontakti          Uvjeti korištenja          Marketing           Opći uvjeti oglašavanja

© Župčica.com - Župa dubrovačka 2007 - 2011            izrada i održavanje; mmm - studio                    Portal je optimiziran za Firefox, Chrome, te Internet Explorer 7,8 i 9 preglednike.