Kultura i zabava
Tko daje ♥ ima ♥♥♥ - koncert klapa u "novoj" školi
Srijeda, 12 Prosinac 2012 21:00

http://www.zupcica.hr/images/slike/2012foto/tko_ima_srce_daje_srce_12122012_04.jpgVečeras je u prostoru nove školske zgrade Osnovne škole Župa dubrovačka, održan humanitarni koncert Tko daje ♥ ima ♥♥♥ u organizaciji Udruge "Hvala što postojiš". Inicijativa za organizaciju ovog koncerta proizašla je iz stvarne potrebe da se pomogne jednoj župskoj obitelji, a župskim dragovoljnim darivateljima krvi su se u ovoj plemenitoj akciji priključili udruge Kurenat i Fun H2O, Osnovna škola Župa dubrovačka, te odgojne skupine „Kolibrići“, „Školjkice“ i „Cicibani“ iz župskog dječjeg vrtića. Cijena ulaznice je bila simboličnih 20 kuna s kojima su brojni župljani dali prilog ovoj dobrotvornoj akciji, a ujedno i proveli ugodnu večer uz niz prigodnih Božićnih pjesama u izvedbi klapa FA Linđo, Kaše i Subrenum.

Više...
 
Humanitarni koncert "Ana Rucner za Sigurnu kuću"
Četvrtak, 22 Studeni 2012 13:36

http://www.zupcica.hr/images/slike/2011_zabava/ana_rucner22112012.jpgSutra, u petak, 23. studenoga u Revelinu će se održati humanitarni koncert "Ana Rucner za Sigurnu kuću" na kojem će uz Anu Rucner nastupiti i klapa Ragusa. Tim povodom danas je u hotelu Valamar Lacroma upriličena je konferencija za novinare na kojoj su govorili mr. don Robert Čibarić, ravnatelj Caritasa dubrovačke biskupije i violončelistica Ana Rucner. Kako je naveo don Robert Čibarić, sigurna kuća smještena je na diskretnom mjestu, idealnih je proporcija i osmišljena da bude funkcionalna. Najavio je i da će se uskoro potpisati ugovor o početku adaptacije kuće. Grad Dubrovnik je u iduće tri godine u ovaj projekt planira uložiti od pola milijuna kuna, a u njemu će sa značajnim sredstvima sudjelovati i Županija.

Više...
 
Limena glazba Župe dubrovačke dobila novog voditelja
Srijeda, 31 Listopad 2012 23:29

http://www.zupcica.hr/images/slike/2011_kultura/glazba_novi_voditelj.jpgDanas je u prisustvu roditelja i mladih glazbenika članova Limene glazbe Župe dubrovačke načelnik Općine Silvio Nardelli predstavio novog umjetničkog voditelja Glazbe profesora Tea Čipčića. Tom prilikom ukazao je na važnost postojanja ovakvog ansambla, te na velika financijska sredstva koja su uložena u Glazbu od strane Općine. Očekuje se da će roditelji podržati svoju djecu, a ovi pak marljivim odazivom na pokusima uzvratiti svojim dobrim sviranjem. Nakon uspješnog perioda u radu mlade župske glazbe osnovane u ožujku 2011, (nakon “Božićnog koncerta” u prosincu prošle godine i prvog javnog predstavljanja glazbe u marševskom formaciji za Dan oslobođenja Općine 25.svibnja ove godine) a koju je do sada vodio ugledni pedagog prof. Antun Mojaš, novim pedagogom nastavlja se ambiciozan projekt razvoja glazbe u našoj Općini.

Više...
 
Škola folklora dubrovačke regije u KUD-u Marko Marojica
Srijeda, 17 Listopad 2012 16:41

http://www.zupcica.hr/images/slike/2011foto/kud-mm-lindjo%201.jpg

KUD "Marko Marojica" poziva sve zainteresirane za upis u školu folklora dubrovačke regije. Učit će se: župski bali (polka, dueta, čičak, mazurka i poskočica), konavosko potkolo i linđo. Probe u staroj školi kreću 20.10. i održavat će se subotom u 19:30 i četvrtkom u 21:30. Podsjetimo, župski folklorni ansambl je sredinom ljeta nakon pola godine rada sa Sulejmanom Muratovićem, osnivačem i dugogodišnjim voditeljem Folklornog ansambla „Linđo“, u Mlinima premijerno izveo primorski Linđo, tradicionalni ples čije se ime veže uz župskog lijeričara Nikolu Lalu - Linđa s Petrače koji je potkraj 19.stoljeća svirao je po selima na dubrovačkom području, a nedugo zatim i konavosko potkolo.

Više...
 
Game of Thrones i ove godine u Župi (FOTO i VIDEO)
Utorak, 25 Rujan 2012 18:45

http://www.zupcica.hr/images/slike/2011_zabava/gameofthrones_mlini_25092012_06.jpgSnimanje svjetski popularne HBO-e serije Game of Thrones (Igre prijestolja) ni ove godine nije zaobišlo Župu dubrovačku. Nakon što je lani dio scena snimljen na Dupcu, ovogodišnje snimanje je počelo isplovljavanjem filmske ekipe s Plivališta V.K. Gusara u Mlinima danas nešto iza 15 sati. Prije isplovljavanja iz Mlina prostor Gusarovog plivališta je iskorišten za iskrcavanje opreme i montažu iste na glisere i ostala plovila, pa je tako na gliser montirana skupocjena Arri kamera s libra head dodatkom za snimanje specijalnih efekata na moru. Povratak filmske ekipe u Mline je predviđen je oko 19 sati nakon završetka današnjeg snimanja.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Trenutno aktivnih Gostiju: 4 

Libertas - vozni red

Prostorni plan

Web adresar

Institucije - Ustanove

Udruge građana
Športski klubovi

Stranice o Župi dubrovačkoj

NAJČITANIJE VIJESTI 50 dana
Google
Kontakt formular

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
 http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg         http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg          http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

facebook stranica
ŽU-TV Arhiva
Impressum          Kontakti          Uvjeti korištenja          Marketing           Opći uvjeti oglašavanja

© Župčica.com - Župa dubrovačka 2007 - 2011            izrada i održavanje; mmm - studio                    Portal je optimiziran za Firefox, Chrome, te Internet Explorer 7,8 i 9 preglednike.