Ministrantski izlet u svetište Kraljice Mira u Hrasno
Nedjelja, 04 Srpanj 2010 11:29
http://www.zupcica.hr/images/slike/2010_razno/hrasno0610.jpgMinistranti župa Brgata i Postranja na poziv svećenika i ministranata Pelješkog dekanata u subotu 19. lipnja sudjelovali su na zajedničkom hodočašću u svetištu Kraljice Mira u Hrasnom. Vožnja se odvijala bez većih zaustavljanja ili poteškoća, osim uobičajenog na granici ispred Neuma, gdje je trebalo dali točan popis putnika pa se putovanje moglo nastaviti bez problema.Nakon vožnje od kojih tri sata stigli smo na odredište. Bilo je jako interesantno voziti se nepoznatim, ali slikovitim krajolikom. Vrijeme je bilo sunčano i toplo. Po dolasku smo najprije prošli postajama križnog puta. Na vrhu stepeništa, gdje dominira kip Kraljice Mira, slikali smo se za uspomenu.

 http://www.zupcica.hr/images/slike/2010_razno/hrasno0610.jpg

Uslijedila je sv. misa u župnoj crkvi, koju je predvodio mons. Ante Marković, dekan, a kratku homiliju je imao don Vlado Markić. Poslije mise su se ministranti okrijepili sendvičima i sokom, a onda smo se vratili u Hutovo gdje smo imali turnir u malom nogometu. Sukobilo se nekoliko ekipa, a najžešći boj su bile ekipe Orebića i Brgata. Sudili su don Marko, don Robert i fra Matija. Na koncu su svi bili zadovoljni, iako se ministranti iz Orebića mogu pohvaliti još i pobjedom.

U večernjim satima smo se vratili u svoje župe uz kratko zadržavanje u Neumu iz praktično kupovnih razloga. Ovo hodočašće i druženje ostat će nam svima u lijepom sjećanju.

Don Robert Čibarić
 
Kontakt formular

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
 http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg         http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg          http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

facebook stranica
ŽU-TV Arhiva
Impressum          Kontakti          Uvjeti korištenja          Marketing           Opći uvjeti oglašavanja

© Župčica.com - Župa dubrovačka 2007 - 2011            izrada i održavanje; mmm - studio                    Portal je optimiziran za Firefox, Chrome, te Internet Explorer 7,8 i 9 preglednike.