Libertas i dalje vozi Župljane - dogovorena subvencija 750.000 kn
Nedjelja, 23 Rujan 2012 22:05

http://www.zupcica.hr/images/slike/2011_poglavarstvo/libertas-mljekara.jpgIako se bliži kraj rujna kada je, kako se pisalo krajem kolovoza, trebalo doći do otkazivanja autobusnih linija Libertasa kroz Župu dubrovačku, Župljani će i dalje imati priliku koristiti usluge Javnog prometnog poduzeća Libertas na način kako su ih i dosad koristili. Početkom prošlog tjedna Općina Župa dubrovačka i Libertas su postigli dogovor o subvencioniranom autobusnom prijevozu s dogovorenim iznosom 750 tisuća kuna godišnje u što su uključeni raniji troškovi nabave malih autobusa. Tako je riješen višemjesečni spor oko visine koncesije, koji je kulminirao krajem kolovoza prijetnjom Libertasa da će otkazati ugovor i autobusne linije kroz Župu.

Podsjetimo, nakon dogovora s Općinom Konavle Libertas Općini Župa dubrovačka 18.lipnja dostavlja dodatak ugovora kojim traži povećanje iznosa subvencije s ranije dogovorenih 500 tisuća kuna na nešto više od milijun kuna. Općina taj dodatak ugovora odbija potpisati tvrdeći da Libertas ni na kakav način nije uspio opravdati potrebu za dvostrukim povećanjem iznosa subvencija u odnosu na pokazatelje rezultata poslovanja iz 2011. godine.

Očito je da su se u nedavnim razgovorima suprotstavljene strane našle "na pola puta", te je dogovoren iznos koji osigurava zadržavanje dosadašnjeg voznog reda i broja autobusnih linija, a stanovnicima Župe dubrovačke omogućuje korištenje dubrovačkog gradskog prijevoza kao i dosad.


 
Trenutno aktivnih Gostiju: 2 

Libertas - vozni red

Prostorni plan

Web adresar

Institucije - Ustanove

Udruge građana
Športski klubovi

Stranice o Župi dubrovačkoj

NAJČITANIJE VIJESTI 50 dana
Google
Kontakt formular

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
 http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg         http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg          http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

facebook stranica
ŽU-TV Arhiva
Impressum          Kontakti          Uvjeti korištenja          Marketing           Opći uvjeti oglašavanja

© Župčica.com - Župa dubrovačka 2007 - 2011            izrada i održavanje; mmm - studio                    Portal je optimiziran za Firefox, Chrome, te Internet Explorer 7,8 i 9 preglednike.