Paulina Kloko? iz Petra?e dobitnica je najve?e nagrade ovogodinjeg natjecanje za najbolju kontonjatu kojeg u sklopu Slatkog tjedana ususret Boi?u, na radost svih stanovnika nae upanije ve? drugu godinu po redu, organizira dubrova?ka Udruga DEA. Gospo?a Paulina je Zlatnu plaketu podijelila s tvrtkom Dubrova?ka ku?a d.o.o., Dubrovnik, Udrugom DEA Dubrovnik. Jo jedna nagrada s ovogodinjeg sltkog tjedna stie u upu, a dobitnica je Mirjana Handabaka joja je nagra?ena Bron?anom plaketom za brutulane mjendule. Ocjenjiva?ki sud, sastavljen od stru?njaka pod predsjedanjem prof. kulinarstva Josipa uvele, imali su slatki, ali teak zadak izabrati najbolje od izvrsnih delicija koje su stigle na ocjenjivanje iz razli?itih krajeva nae upanije. U kategoriji kontonjate bilo je 22 razli?ita proizvoda, u kategoriji mantale 14, a u kategoriji brutulanih mjendula 13.

Tijekom cijelog tjedna, od 10. do 14.12. mogle su se namirisati vidjeti i kuati delicije cijelog podru?ja Dubrova?ko neretvanske upanije. Gra?anke i gra?ani mogli su i sudjelovati na svim radionicama te nau?iti sami praviti ove boi?ne delicije, uz pomo? vrijednih ena udruge DEA, Dubrova?ke ku?e i udruge Liga protiv raka iz Vele Luke.

Udruga DEA, u suradnji sa Dubrova?kom ku?om, pokazala je kako se prave kontonjata, mantala, arancini, brutulani mjenduli i dem od dubrova?ke ljute naran?e dok su Veloluke pokazale kako se na otoku Kor?uli prave hrostule, prurate (prikle), lumblija i utopljenici.
|