"Slatki tjedan" - Paulini Klokoč zlatna plaketa za kontonjatu
Petak, 14 Prosinac 2012 19:58

http://www.zupcica.hr/images/slike/2012foto/desa_slatki_tjedan_12_01.jpgPaulina Klokoč iz Petrače dobitnica je najveće nagrade ovogodišnjeg  natjecanje za najbolju kontonjatu kojeg u sklopu Slatkog tjedana ususret Božiću, na radost svih stanovnika naše Županije već drugu godinu po redu, organizira dubrovačka Udruga DEŠA. Gospođa Paulina je Zlatnu plaketu podijelila s  tvrtkom  Dubrovačka kuća d.o.o., Dubrovnik, Udrugom DEŠA – Dubrovnik. Još jedna nagrada s ovogodišnjeg sltkog tjedna stiže u Župu, a dobitnica je Mirjana Handabaka joja je nagrađena Brončanom plaketom za  bruštulane mjendule. Ocjenjivački sud, sastavljen od stručnjaka  pod predsjedanjem prof. kulinarstva Josipa Žuvele, imali su slatki, ali težak zadak izabrati najbolje od izvrsnih delicija koje su stigle  na ocjenjivanje iz različitih  krajeva naše Županije. U kategoriji kontonjate bilo je 22 različita proizvoda,  u kategoriji  mantale  14, a u kategoriji bruštulanih mjendula 13.

http://www.zupcica.hr/images/slike/2012foto/desa_slatki_tjedan_12_01.jpg

Tijekom cijelog tjedna, od 10. do 14.12. mogle su se namirisati vidjeti i kušati delicije cijelog područja Dubrovačko – neretvanske županije. Građanke i građani mogli su i sudjelovati na svim radionicama te naučiti sami praviti ove božićne delicije, uz pomoć vrijednih žena udruge DEŠA, Dubrovačke kuće i udruge Liga protiv raka iz Vele Luke.

http://www.zupcica.hr/images/slike/2012foto/desa_slatki_tjedan_12_01.jpg

Udruga DEŠA, u suradnji sa Dubrovačkom kućom, pokazala je kako se prave kontonjata, mantala, arancini, bruštulani mjenduli i džem od dubrovačke ljute naranče dok su Veloluške pokazale kako se na otoku Korčuli prave hrostule, pršurate (prikle), lumblija i utopljenici.


 

 
Trenutno aktivnih Gostiju: 1 

Libertas - vozni red

Prostorni plan

Web adresar

Institucije - Ustanove

Udruge građana
Športski klubovi

Stranice o Župi dubrovačkoj

NAJČITANIJE VIJESTI 50 dana
Google
Kontakt formular

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
 http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg         http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg          http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

facebook stranica
ŽU-TV Arhiva
Impressum          Kontakti          Uvjeti korištenja          Marketing           Opći uvjeti oglašavanja

© Župčica.com - Župa dubrovačka 2007 - 2011            izrada i održavanje; mmm - studio                    Portal je optimiziran za Firefox, Chrome, te Internet Explorer 7,8 i 9 preglednike.