|
Srijeda, 07 Listopad 2009 02:00 |
 U pretposljednjem kolu III.HBL-jug Donji Brgat je ostvario veoma vanu pobjedu i to u gostima kod izravnog protivnika u borbi za opstanak bo?ara Dubank. Postranje je uvjerljivo savladalo Petku i tako je gurnulo u upanijsku ligu, a sebi ostavilo nadu da u zadnjem kolu izbori opstanak. Rijeka je u Plo?ama tijesno izgubila od istoimenog doma?ina. U posljednjem kolu na za?elju nas o?ekuje prava neizvjesnost oko pitanja opstanka u ligi. Petka je posljednja i ona je sigurno ispala. a uz nju sigurno ispada još jedan klub, a moda i dva, ovisno o tome koliko ?e klubova sa podru?ja naše upanije ispasti iz II. Hrvatske bo?arske lige, odnosno koliko ?e klubova sa podru?ja Dalmacije ispasti iz I. Hrvatske bo?arske lige.
Ako iz II. HBL-e ispadnu dva kluba sa podru?ja naše upanije, onda iz ove lige ?e ispasti 3 kluba. U posljednjem kolu klubovi sa podru?ja upe Dubrova?ke Donji Brgat i Postranje igraju me?usobno i rješavaju sami svoju sudbinu. Ako pobjedi Postranje prete?i ?e Donji Brgat i ?ekati što ?e se dogoditi na ostalim bo?arskim terenima. Donjem Brgatu pobjeda vjerojatno donosi opstanak. U slu?aju da na kraju dva ili više klubova imaju isti broj bodova, prvo se gleda poen razlika, zatim ponat razlika, ako je i dalje izjedna?enost onda se gledaju me?usobni susreti. Rijeka u zadnjem koliko do?ekuje ovogodišnjeg sigurnog prvaka lige bo?are Šari? Struge. Rezultati 17. kola:
DUBANK – DONJI BRGAT 10-12 POSTRANJE – PETKA 20-2 PLO?E – RIJEKA 12-10
Trenutni poredak 1. Šari? Struga ima 26 bodova, Plo?e 23, Rijeka je 3. sa 20, Predolac 18, Um?ani, Dubank, Bistrina i Donji Brgat svi po 15, Postranje 13, dok je posljednja Petka sa 10 bodova.
Raspored posljednjeg 18. kola igra se 11.10.2009. u 10,00 sati:
DONJI BRGAT – POSTRANJE RIJEKA – ŠARI? STRUGA
Izvješ?a s bo?anja za upski portal priprema; Luko Hendi? |