Priop?enje Na?elnika op?ine gosp. Silvia Nardellia
Srijeda, 10 Lipanj 2009 17:13
Na?elnikDana 08. lipnja 2009. godine nešto poslije dvanaest sati od novinara sam saznao da je USKOK istog dana od splitskog upanijskog suda zatraio pokretanje istrage protiv mene i ?lana op?inskog Poglavarstva gosp. Vlaha Kesovije, zbog osnovane sumnje da smo po?inili kazneno djelo zlouporabe poloaja i ovlasti te primanja mita u predmetu utvr?ivanja visine komunalnog doprinosa Hotelu upa d.d. Sama spoznaja i na?in na koji sam doznao ovakvu vijest, koju nisam dobio redovitim slubenim putem od strane USKOK-a s kojim sam izuzetno korektno sura?ivao, ve? za istu saznao na ve? opisani na?in od novinara koji je istu pro?itao na internetskim stranicama, me jako iznenadila i najblae re?eno šokirala. Ovim putem odlu?no opovrgavam i demantiram da smo ikad ja i spomenuti ?lan Poglavarstva i?im zloupotrijebili svoj poloaj odnosno ovlasti i primili bilo kakvo mito u navedenom predmetu.
Naime, u najkra?im crtama re?eno, radi se o redovitom postupku utvr?ivanja visine komunalnog doprinosa u kojem je od strane Ureda dravne uprave u dubrova?ko-neretvanskoj upaniji, Slube za prostorno ure?enje, zaštitu okoliša, graditeljstvo i imovinsko-pravne poslove Jedinstveni upravni odjel Op?ine upa dubrova?ka zaprimio projektnu dokumentaciju izra?enu od tvrtke S.E.N.D. d.o.o. za projektiranje iz Zagreba a radi donošenja rješenja o komunalnom doprinosu investitoru Nautica Hotels & Resorts d.o.o. iz Zagreba za izgradnju arhitektonsko-gra?evinskog objekta Hotela upa.
Obradom predmeta od strane Jedinstvenog upravnog odjela, Odjeljka za stambeno komunalnu djelatnost, infrastrukturu, gospodarenje prostorom, prostorno ure?enje i zaštitu okoliša Op?ine upa dubrova?ka utvr?eno je da dokumentacija sadri izra?un volumena postoje?eg i novoprojektiranog stanja kao i razliku volumena za obra?un komunalnog doprinosa. Budu?i spomenuta dokumentacija nije sadravala tlocrte i presjeke postoje?eg stanja predmetnog objekta po kojem bi se izvršila kontrola izra?una volumena za obra?un komunalnog doprinosa zatraeno je od strane glavnog projektanta gosp. Davora Sene?i?a d.i.a. tvrtke S.E.N.D. d.o.o. iz Zagreba da još jednom dostavi spomenuti izra?un volumena koji ?e biti potpisan i ovjeren pe?atom ovlaštenog arhitekta kao potvrda da se radi o ispravnom izra?unu volumena.
Nakon dostave traene potvrde, a sve sukladno op?inskoj Odluci o komunalnom doprinosu ovaj izra?un glavnog projektanta uzet je kao osnova za utvr?ivanje komunalnog doprinosa temeljem koje je Jedinstveni upravni odjel Op?ine upa dubrova?ka izdao rješenje o komunalnom doprinosu, utvrdio da je razlika volumena postoje?eg i novoprojektiranog objekta 32.857,31 m3 pa je investitoru utvr?ena obveza pla?anja komunalnog doprinos u iznosu od 5.257.169,70 kn. Visina utvr?enog komunalnog doprinosa nije nam u niti jednom trenutku bila sumnjiva budu?i je ista utvr?ena na na?in koji je prethodno opisan.
Tijekom velja?e 2008. godine od strane MUP-a pokrenute su odre?ene radnje u svezi s re?enim predmetom te je s tim u svezi izuzeta kompletna dokumentacija. Glavni projektant se tako?er u me?uvremenu obratio op?ini sa dopisom kojim izraava sumnju u svoj dostavljeni obra?un volumena za utvr?ivanje visine pla?anja komunalnog doprinosa. Imaju?i u vidu prethodno istaknuto pokrenuta je obnova postupka po navedenom predmetu kojom je utvr?eno da je dostavljeni izra?un volumena ovlaštenog projektanta bio pogrešan i da je op?ina ošte?ena za iznos od 3.989.852,27 kuna. U tom cilju izdano je novo rješenje o komunalnom doprinosu uve?ano za utvr?enu razliku, a potom, budu?i investitor nije u ostavljenom roku platio utvr?enu razliku, doneseno je rješenje o ovrsi koje naalost do danas nismo uspjeli naplatiti.

Zbog svega gore navedenog ovim putem izraavam moje duboko razo?arenje zbog na?ina na koji je objavljen podneseni istrani zahtjev USKOK-a kao i zaklju?ka u istom koji nas unaprijed proglašava krivim. Ovime je ve?, bez obzira na kona?an ishod, nanesena velika, nenadoknadiva i neizbrisiva šteta kako meni, gospodinu Vlahu Kesoviji, našim obiteljima, Op?ini upa dubrova?ka i svim njenim zaposlenicima.

N a ? e l n i k    O p ? i n e
Silvio Nardelli

Trenutno aktivnih Gostiju: 31 

Libertas - vozni red

Prostorni plan

Web adresar

Institucije - Ustanove

Udruge gra?ana
portski klubovi

Stranice o upi dubrova?koj

NAJ?ITANIJE VIJESTI 50 dana
Google
Kontakt formular

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg         http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg          http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

facebook stranica
U-TV Arhiva
Impressum          Kontakti          Uvjeti korištenja          Marketing           Opći uvjeti oglašavanja

© Župčica.com - Župa dubrovačka 2007 - 2011            izrada i održavanje; mmm - studio                    Portal je optimiziran za Firefox, Chrome, te Internet Explorer 7,8 i 9 preglednike.