|
Srijeda, 04 Veljača 2009 15:08 |
 U ponedjeljak, 02. velja?e odrana je 31. po redu sjednica Op?inskog vije?a Op?ine upa dubrova?ka. Ono što moemo izdvojiti je prihva?anje ukupno 27 Odluka o izradi Urbanisti?kih planova ure?enja planiranih po Prostornom planu ure?enja Op?ine upa dubrova?ka. Po prihva?anju Prostornog plana ure?enja na podru?ju upe dubrova?ke planirana je izrada ukupno 46 Urbanisti?kih planova ure?enja, sukladno Zakonu o prostornom ure?enju i gradnji. Me?utim, krajem prosinca 2008.g. svi gradovi i op?ine dobili su naputak od strane Ministarstva zaštite okoliša, prostornog ure?enja i graditeljstva i sukladno njemu Op?ina upa dubrova?ka odlu?ila se na smanjenje broja obvezne izrade Urbanisti?kih planova, što zna?i sa 46 na 27.
Na ovih 27 podru?ja u upi potencijalni investitori za isho?enje akata o gradnji morat ?e pri?ekati izradu Plana, osim kad se radi o rekonstrukciji postoje?eg objekta, legalizaciji postoje?ih objekata koji imaju uvjete propisane Prostornim planom, odnosno kad investitor trai izdavanje rješenja o izvedenom stanju. Tako?er je prihva?anjem ovih Odluka omogu?eno isho?enje akata o gradnji za objekte komunalne infrastrukture.Za ostala podru?ja upe dubrova?ke, gdje nije propisana obavezna izrada Urbanisti?kog plana omogu?uje se isho?enje dokumentacije za gradnju, za one gra?evinske ?estice koje su komunalno opremljene, odnosno koje zadovoljavaju uvjete provedbenih odredbi Prostornog plana ure?enja Op?ine upa dubrova?ka. Ovakvom odlukom op?inske vlasti omogu?ile su isho?enje dokumentacije za gradnju na prostoru upe dubrova?ke gdje nije predvi?ena izrada UPU-a. Po donošenju ove Odluke krenut ?e se sa raspisivanjem natje?aja za izradu planiranih UPU-a te sa natje?ajem za izradu Izmjena i dopuna PPU-a Op?ine upa dubrova?ka. Prihva?ene su odluke o izradi UPU-a za sljede?a podru?ja: 1. UPU-a Brašina 2. UPU-a ?iba?a I 3. UPU-a ?iba?a II 4. UPU-a Groblje 5. UPU-a Kupari I 6. UPU-a Petra?a 7. UPU-a Plat 8. UPU-a Školski centar 9. UPU-a Soline Kostour 10. UPU-a Srebreno I 11. UPU-a Srebreno II 12. UPU-a Sv. Vicenzo 13. UPU-a Zuzorini dvori 14. UPU-a Mlini Zavrelje 15. UPU-a Kupari II, IV 16. UPU-a Kupari V 17. UPU-a Gornji Brgat 18. UPU-a Bui?i 19. UPU-a Blato 20. UPU-a ?elopeci 21. UPU-a arkovica 22. UPU-a Poslovna zona Gornji Brgat 23. UPU-a Dubac-Do?ine 24. UPU-a Pastoralni centar 25. UPU-a Rekreacijska zona Petra?a 26. UPU-a Mandaljena centar 27. UPU-a Plat-Ra?i?
Katarina Radi? Op?ina upa dubrova?ka |