|
Srijeda, 14 Listopad 2009 10:42 |
 upa dubrova?ka ponosna je na uspješne i aktivne mlade ljude. Jedan od njih je ambiciozni i uspješni pliva? Krešimir Krmek. Na?elnik Op?ine Silvio Nardelli primio je mladog sportaša i uru?io mu simboli?nu nagradu za sve njegove velike uspjehe u plivanju. Osamnaestogodišnji Krešimir, kao ?lan Pliva?kog kluba Jug i Hrvatske juniorske selekcije u desetogodišnjem aktivnom treniranju, svojim rezultatima dostigao je zavidan nivo kvalitete. Prema kriterijima Hrvatskog pliva?kog saveza i Hrvatskog olimpijskog odbora svrstava se me?u vrhunske i kategorizirane sportaše III kategorije Hrvatske. Krešimir je sudionik na dravnim i regionalnim prvenstvima, me?unarodnim mitinzima te je osvaja? brojnih odli?ja.
Trostruki prvak Hrvatske, tri puta je bio i drugi, a jedanput tre?i, kako na zimskom tako i na ljetnom dravnom prvenstvu. Dva puta je obarao dravni rekord. Na Juniorskom prvenstvu Hrvatske na 50 metarskom bazenu Mladosti u Zagrebu, Krešimir Krmek na 200 m slobodno postavio je novi rekord. Rekord je postigao i sa štafetom 4x200 m slobodno. U srpnju ove godine nastupao je na na Europskom prvenstvu u Pragu kao ?lan hrvatske reprezentacije. elja uspješnog mladog pliva?a je ove godine oborit 2. kategoriju u malom bazenu i pokušati izboriti naslov na seniorskom europskom prvenstvu. Ve? sljede?u godinu ovaj skromni, a uspješni sportaš upisat ?e fakultet. Iako ima ponude za odlazak u Ameriku, zasad je mišljenja da ?e ostati u Hrvatkoj. Kako god odlu?io elimo mu puno sre?e i uspjeha.
Katarina Radi? Op?ina upa dubrova?ka |