|
Srijeda, 16 Rujan 2009 13:41 |
 Na inicijativu na?elnika Op?ine upa dubrova?ka gosp. Silvia Nardellia svi u?enici srednjih škola s podru?ja upe dubrova?ke od listopada teku?e godine imaju povoljniju pokaznu kartu. Poznato je kako je za prošlu godinu troškove pokaznih karata za u?enike 1. i 2. razreda srednjih škola u potpunosti snosilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, dok je za u?enike 3. i 4. razreda s podru?ja posebne dravne skrbi, a u koje spada i Op?ina upa dubrova?ka, financiralo Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva. Ove godine, naalost Ministarstva su ukinula subvenciju pokaznih karata no Op?ina upa dubrova?ka odlu?ila je subvencionirati karte u?enicima srednjih škola.
U mjesecu rujnu svi u?enici, njih 307, platili su pokazne karte po 130,00 kuna. JGP Libertas od sljede?eg mjeseca najavio je pove?anje cijena sa postoje?ih 130,00 na 160,00 kn, isti?u?i kako su se uvjeti poslovanja promijenili, a cijene ostale iste ve? šest zadnjih godina. Upravo zbog toga Op?ina upa dubrova?ka odlu?ila je svim u?enicima subvencionirati karte 50 % od ukupnog iznosa. Dakle, pokazna karta od listopada za u?enike srednjih škola s podru?ja upe dubrova?ke stajat ?e 80,00 kuna. Iz prora?unskih sredstava Op?ine za ovu svrhu, u ovoj školskoj godini, osigurat ?e se iznos od 221.040,00 kuna. Odlukom o financiranju prijevoza u?enika srednjih škola poti?e se u?enike na još bolji rad i uspjehe, a roditeljima se svakako olakšava svakodnevica u kojoj su troškovi školovanja veliki. Za ostvarivanje prava na besplatan pokaz u?enici su duni dostaviti potrebnu dokumentaciju Op?ini upa dubrova?ka do 28.rujna.
Potrebno je dostaviti; 1. POTVRDU O UPISU U 2009./2010. GODINU 2. POTVRDU O PREBIVALIŠTU ili PRESLIK OSOBNE ISKAZNICE Katarina Radi? Op?ina upa dubrova?ka |