|
Kada su dvojica glazbenih entuzijasta gospari Ante Mojaš i Ivo Brešković u proljeće ove godine uspjeli realizirati dugo sanjani i očekivani projekt obnove limene glazbe u našoj Općini, planiralo se da će za pripremu i uvježbavanje mladih glazbenika za prvi izlazak u javnost trebati oko 12 mjeseci, pa se kao mogući datum prvog nastupa spominjao Dan općine (26. svibnja) sljedeće godine. Ali eto, nakon samo šest mjeseci velikim trudom pedagoga i „meštra“ prof. Ante Mojaša i zalaganjem mladih župskih glazbara sinoć su po prvi put nakon 1939. godine javno zasvirali instrumenti Limene glazbe Župe dubrovačke. Božićni koncert glazbe koji je veliku dvoranu Općine ispunio do posljednjeg mjesta, otvoren je Lijepom našom i Dubrovačkom kolendom.

Slijedili su božićni napjevi i dvije dalmatinske, sve u obradi A .Mojaša, a za kraj su ostavljeni Zvončići i Oda radosti - himna Europske Unije.
 Članovi glazbe su djevojčice i dječaci u starosti od 11-14 godina, uz samo jednog starijeg studenta na basu;
1.Katarina Benić, i.klarinet 2.Anica Ovčina,I.klarinet 3.Matea Antunović I.klarinet 4.Ivana Raguž,,I.krilnica 5.Anastazija Antunović,I.krilnica 6.Vicko Lukšić,I .krilnica 7.Matia Dobre,I.truba 8.Ana Antunović,II.klarinet 9.Ivana Antunović,II.klarinet 10.Marija Lujo,II.klarinet 11.Nikolin Matković,II.klarinet 12.Luka Žutić,II.krilnica 13.Michel Curić,II. Truba 14.Antun Tepšić,II.krilnica 15.Zdravko Čučić,II.truba 16.Niko Miloslavić,II.krilnica 17.Ivan Perić,II.krilnica 18.Viktor Šuša,melofon 19.Josip Perić,melofon 20.Antonio Raguž,tenor 21.Đino Grbić,tenor 22.Silvio Fišić,bariton 23.Marko Papac,trombon 24.Marko Vučićević,trombon 25.Tomislav Papac,bas bubanj 26.Marijan Antunović,bas bubanj 27.Kristijan Jakobušić,činele 28.Ivan Rašica,doboš 29.Mako Antunović triangl/doboš 30.Paul Kesovija,f-bas.
Dirigent i učitelj, ili kako on rado sebe naziva „Meštar“ (po starom običaju kod dalmatinskih glazbi) profesor Antun Mojaš.

|