|
Petak, 10 Travanj 2009 14:05 |
 Don Mirku Masla?u, bivšem dugogodišnjem upniku u upe Sv. Ilara u Mlinima, sada upniku u Cavtatu i generalnom vikaru Dubrova?ke biskupije, u srijedu, 8. travnja u dubrova?koj katedrali je dodjeljeno Odli?je pape Benedikta XVI. "Pro ecclesia et pontifica". Odli?ja je na završetku mise posvete ulja uru?io papinski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Mario Roberto Cassari. Dodjelom ovog odli?ja don Mirko Masla? je postao i kapelan Svetoga Oca. Uz don Mirka Odli?ja pape Benedikta XVI. su uru?ena i dugogodišnjem dekanu Pelješkoga dekanata i upniku u Vignju don Anti Markovi?u, franjevcu dr. fra Mario Šiki?u, dominikancu fr. Dragu Kolimbatovi?u, redovnici Drube sestara K?eri milosr?a s. Mariji Gonzaga Peras i profesorici Margiti Cetini?, dugogodišnjoj voditeljici katedralnih zborova.
U znak sje?anja na posjet nuncija Cassarija Dubrovniku i biskupiji biskup Pulji? darovao je mons. Cassariju je sliku sarajevskog slikara i sve?enika fra Petra Vidi?a koji je ove godine na Danima krš?anske kulture u Dubrovniku imao izlobu i srebrnjak sv. Vlaha. Nuncij je biskupu darovao bron?anu medalju sa likom pape Benedikta XVI. koja je izdata povodom ?etvrte obljetnice njegovog pontifikata. Blagoslovom s potpunim oprostom kojeg je apostolski nuncij podijelio završila je misa posvete ulja i radosni susret Crkve Dubrova?ke s apostolskim nuncijem u Republici Hrvatskoj. izvor i slika IKA |