|
Subota, 17 Ožujak 2012 22:30 |
|
Na ?itatelj, gospar Marin Mii? ju?er nam je putem maila poslao pri?u o situaciji u kojoj se naao nakon neugodnog susreta s ku?kima lutalicama tijekom jutarnje etnje u Kuparima. Donosimo Vam gospar Marinovu pri?u koju smo nazvali - Drutvo za zatitu ljudi; "Jutros oko 9 i 20 etaju?i iz Kupara prema Srebrenom uz more, sreo sam svoju nepu?u Tamaru sa prijateljicom i tri ku?ka. Idu?i prema njima proao sam pored dva ku?ka, koji su mirno nastavili dalje, a jedan je prolaze?i pored mene odjedanput sko?io prema meni. Instinktivno sam podigao ruku, te me samo uhvatio zubom i prokrvario na ruci. Doao sam doma, nazvao Sanitat, koji kao nije nadlean, pa su me uputili na upanijsku inspekciju koju nijesam uspio dobiti u sljede?ih 30 minuta.
Na koncu sam pozvao policiju na Grudi. Zapovjednik me sasluao i obe?ao poduzeti potrebne korake, to je i u?inio, pa mi se javio komunalni redar, koji mi je izme?u ostalog rekao da sa ku?kima lutalicama imaju puno problema. Iz svega se da zaklju?iti da ?e itelji upe trebati osnovati drutvo za zatitu ljudi. Koliko poznam zakon, po javnim povrinama ne smiju etati ku?ki bez nadzora to je kanjivo. Upozoravam ljude koji etaju kroz Kupare i Srebreno da se paze ku?aka koji su bez nadzora vlasnika, ako ih se primijeti treba zvati op?inskog redara da intervenira."
Marin Mii?
|