|
Nedjelja, 18 Travanj 2010 12:29 |
 U petak 16. travnja u prostorijama Doma u Bui?ima odrana je redovna godišnja Skupština DVD-a upa dubrova?ka. Na po?etku skupštine predsjednik društva g. Niko Miloslavi? je pozdravio sve nazo?ne ?lanove društva i goste me?u kojima su bili Op?inski ?elnici, ?lanovi Op?inskog vije?a, predstavnici Op?inskih ustanova, predstavnici svih javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava Dubrova?ko neretvanske upanije, zapovjednik i predsjednik Vatrogasne zajednice upanije, te sadašnji i bivši upnik upe Postranje i Brgat don Robert ?ibari? i don Daroslav Benjak. Nakon uvodnog dijela skupštine predsjednik Nadzornog odbora društva g. Nikša Kurajica iznio je financijsko izvješ?e o radu DVD-a upa dubrova?ka za proteklo razdoblje i izvješ?e nadzornog odbora društva.
U na kraju svog izlaganja Kuraijca se je osvrnuo i na razdoblje u kojem je bio predsjednik skupštine društva. Naglasio je da su tijekom proteklih deset godina uloena zna?ajna sredstva i izniman trud ?lanova društva što je doprinijelo da su uvjeti rada u odnosu na 2000. godinu danas puno bolji. - Naalost zbog neznanja i neiskustvo, kroz proteklo vrijeme u?injene su i neke pogreške i propusti, Me?utim treba re?i, a postoje?om dokumentacijom lako je i dokazati da u ovom društvu nikad nije bilo ne?asnih radnji, pronevjera ili kriminala bilo kakve vrste iako se ?esto raspolagalo s velikim financijskim sredstvima, dapa?e sa dostupnim sredstvima ponekad smo htjeli u?initi više nego što je realno bilo mogu?e. ?esto se rad ovog društva promatrao samo kroz financijske pokazatelje, dok je njegova op?a uloga i korist samo deklarativno isticana, što me sve ovo vrijeme najviše alostilo. Naalost i dio predsjedništva društva je ponekad bio pod ovakvim utjecajem, što je rezultiralo zanemarivanjem rada s ljudima, našim ?lanovima ?ija je uloga u radu i opstanku ovog društva nemjerljiva - rekao je Kurajica. - Ostalo je još puno nedovršenih poslova, a u prvom redu izrada potrebite planske i operativne dokumentacije koja regulira rad vatrogasnog društva, aktivniji rad s mla?im ?lanovima, primjerene stimulacije dobrovoljnim vatrogascima i druge stvari. Nadam se da ?e ova nova uprava ovim zada?ama pristupiti aurnije i odgovornije, u ?emu mogu ra?unati i na moju podršku - zaklju?io je bivši predsjednik skupštine društva Nikša Kurajica. Skupštinu je svojima nastupom uveli?ala klapa Libertas, a nakon skupštine je odrana sve?anost otvaranja Vatrogasnog doma u Bui?ima. Dom je uz blagoslov sve?enika don Roberta ?ibari?a i don Daroslava Benjaka otvorio i vatrogascima predao na korištenje Na?elnik op?ine g. Silvio Nardelli. Iznad ulaza u Vatrogasni dom postavljen je kip sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca koji je upskim vatrogascima donirao don Daroslav Benjak. Kip je blagoslovio sadašnji upnik upe Postranje i Brgat don Robert ?ibari?. |