Da se u nas igra najbolji vaterpolo na svijetu mo?i ?e se uvjeriti i mnogi Amerikanci kada budu gledali nove emisije na Travel Channelu na prolje?e idu?e godine u emisiji “Dhani Tackles The Globe“ koje ovih dana u Dubrovniku i cijeloj upaniji s pove?om TV ekipom snima poznati ameri?ki nogometaš Dhani Jones. A kako je to igrati vaterpolo, uvjerio se i sam Jones, koji je srijedu uve?er zaplivao u redovima VK Gusar u utakmici koju su Mlinari igrali sa zvijezdama VK Jug na plivalištu u Mlinima. Iako su tribine na plivalištu Gusara i ina?e uvijek pune, ve?eras su se ipak još više popunile, jer nije baš svakidašnji prizor da Amerikanac i još uz to igra? ameri?kog nogometa zaigra vaterpolo u Mlinima.
Jonesa su kamere Travel Channela i ve?eras neprekidno pratile i biljeile svaki njegov pokret izvan i u plivalištu. - Samo sam dva dana vjezbao za utakmicu i mogu re?i da je vaterpolo najtei sport na svijetu. Puno tei od nogometa! - rekao nam je tek kratko Dhany Jones neposredno prije nego što ?e usko?iti u more pomalo zbunjen ne znaju?i što ga još ?eka tijekom utakmice. Na plivalištu u Milinima zatekli smo i jugaša Mara Jokovi?a kojem je zapeo zadatak da bude Jonesu osobni trener za ovu utakmicu i budnim okom je bodrio svog 'u?enika'. 
Jones u svojoj emisiji uglavnom snima priloge o sportovima koji nisu baš tako popularni u Americi. Mene je eto zapala uloga njegovog mentora. Morali smo po?et od po?etka, od plivanja, hvatanja lopte i sl.. Mislim da se dobro snašao, iako su tek dva dana prošla. Ve? mi je na prvom treningu nakon pola sata rekao da je umoran i da ne moe više izdrat, umori se jako brzo - prepri?ao nam je Maro iskustva s treninga s Jonesom. Maro kae i kako je ameri?kog nogometaša jako dojmilo i što su ve? sami treninzi vaterpola jako posje?eni. - S obzirom da mu je ovo prvo iskustvo sa vaterpolskom loptom, mislim ipak da se dobro snašao! Ju?er sam bio s njim u Gradu i ljudi, posebno stranci prepoznali su ga na ulici. Sreli smo i jednu grupu ameri?kih studenata koji nisu mogli vjerovat da ga vide u Dubrovniku. Podijelio je hrpu autograma! Rekao mi je kako o vaterpolu nema pojma, iako su oni olimpijski vice prvaci. Skroz mu je neobi?na igra, pogledao je moda koju utakmicu i skuio tek da se igra u vodi, ali drugo ništa. Trudio sam se da ga nau?im ne?emu - prepri?avao nam je Maro Jokovi? dok se njegov 'u?enik' pripremao za utakmicu. Ova nesvakidašnja utakmica privukla je i brojne strance koji se odmaraju u Mlinima, a koji su naravno navijali za Gusara, i za njihovo novo poja?anje Jonesa, koji ?e ovu utakmicu nesumnjivo dugo pamtiti Dubrova?ki list, 09.07.2009.g. |