|
Srijeda, 18 Ožujak 2009 22:14 |
 Na predjelu Dubca kraj Dubrovnika stijenu iznad ceste zadrava tek stablo. Malo ja?a kiša mogla bi je pokrenuti. Nitko od nadlenih još nije reagirao. Stijena teška nekoliko stotina kilograma moe pasti s litice u svakom trenutku na Jadransku cestu i prouzro?iti tragediju na predjelu Dubac, udaljenom 5 kilometara od Dubrovnika. - Dok vozim iz grada prema upi, svaki put sa strahom pogledam u stijenu i o?ekujem da ?e pasti. Stisnem papu?icu gasa kako bih taj dio ceste prošla što bre - kazala nam je voza?ica Nada Mi?kovi?. I Emiru Fuluriju pogled na golemu stijenu tjera strah u kosti. ?esto putuje autobusom prigradskim linijama. - Prizor stijene izgleda zastrašuju?e kao da visi na nekoliko niti konca na litici ogoljenoj od poara.
U autobusu stanem na stranu koja je dalje od nje i nadam se da ne?e pasti dok sam ja u autobusu - naglasio je Emir Fulurija. Podsjetimo, samo je sre?a spasila od smrti taksista Radivoja Predojevi?a i njegovih dvoje putnika kojem je na vozilo pala stijena od 300 kilograma lani u studenome na Jadranskoj cesti iznad Dubrovnika. Kako je rije? o dravnoj cesti, za otklanjanje opasnosti nadlena je dubrova?ka podrunica Hrvatskih cesta. Ho?e li se i kada ukloniti stijena, nismo uspjeli doznati od direktora dubrova?kog HC-a Jeroslava Šegedina jer je na slubenom putu. 24.sata - 18.03.2009.g. - Mladen Gojun |