|
Na nedavnom sastanku oko iznosa subvencija koje bi za Libertas trebale izdvajati op?ine Konavle i upa dubrova?ka, koji je odran na inicijativu upana Nikole Dobroslavi?a sudionici su, doznaje Dubrovnikpress.hr, uvjeravali i na koncu uvjerili na?elnika Op?ine upa dubrova?ka Silvija Nardellija da odnos subvencija koje izdvajaju Konavle i upa nije pravedan. - Op?ina Konavle nije zadovoljna iznosima subvencija jer izdvajamo najvie. Na?elnik Luka Korda stajalita je da prihodi konavoskih linija koje prometuju kroz upu pripadaju Konavlima. - izvijestio je, doznajemo, Mario Curi? u ime konavoskog na?elnika Luke Korde koji nije doao na sastanak. Predsjednik Nadzornog odbora Libertasa Pero Vi?an istaknuo je kako su op?ine upu i Konavle, prilikom izrade izra?una, u prihodovno rashodovnoj strani pokuali tretirati kao jednu cjelinu jer ?inenica je da konavoske linije prolaze kroz podru?je upe dubrova?ke.
Direktor Libertasa ?uro Deranja upanu je pojasnio: - Konavoske linije prevoze 50 posto svih korisnika upskih pokaznih karata. Op?ina Konavle eli da se taj prihod razdijeli, a mi ?emo postupiti onako kako se Konavle i upa dogovore. - naglasio je Deranja kazavi kako bi Op?ina upa dubrova?ka trebala pove?ati davanja.
upski na?elnik Silvio Nardelli neto je druk?ijeg miljenja: - upa dubrova?ka ne bjei od pla?anja subvencija, ali ne elimo da nas se tretira ko tovare. kazao je Nardelli, kojemu je Libertasov voza? Pero Kuelj pojasnio kako stoje stvari na terenu. Kuelj je tako kazao da navodni dug Konavala od 1,4 milijuna kuna ne postoji jer konavoski autobusi prevezu 53 posto upskih putnika pri ?emu ostvare taj prihod koji se sad pribraja upi. - Gospoda iz upe kau da je to njihov prihod premda za te linije nisu prolili ni kapi znoja. Ja se znojim svaki dan s mojim kolegama da bi odradio posao, a onda nam netko digne prihod. - pojasnio je Kuelj s kojim se sloio i direktor ?uro Deranja. - Moje je miljenje da onaj dio pokaza koji preveze linija Cavtat pripada njoj. Pripada joj i prihod i rashod. To je normalno. - zaklju?io je Deranja.
Da su Konavljani optere?eni iznosima subvencija, sloio se, doznajemo, i upan Dobroslavi?. - Dobro bi dolo da upljani poja?aju malo iznose subvencija i pomognu Konavlima. - kazao je Dobroslavi?. Nardelli je na koncu malo popustio i najavio mogu?nost da op?ina upa dubrova?ka pove?a iznose subvencija. Ipak, zamjerio je Upravi i Nadzornom odboru Libertasa lo na?in poslovanja koje sve suvlasnike toga Drutva, miljena je vodi u propast.
Tako bi se ovaj tjedan trebao bi odrati novi sastanak na kojem ?e se predstavnici dvaju Op?ina pokuati dogovoriti oko iznosa subvencija. Konavle bi ina?e za 2012. godinu Libertasu trebale platiti 3,7 milijuna kuna subvencija dok upa dubrova?ka za subvencije sada izdvaja samo 400 tisu?a kuna.
DUBROVNIKPRESS - Nikolina Metkovi?, 14. svibnja 2012.
|