|
Za turneje hrvatskim jugom u nedjelju, predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor "presko?ila" je dugogodinje uporite stranke na ?ijem je ?elu Op?inu upa dubrova?ka, gdje je sve?ano trebala uru?iti nekretnine u Kuparima za vrti? i umirovljeni?ki dom, odnosno darovnicu Vlade RH teku oko ?etiri milijuna eura. Nita dramati?no, kae upski na?elnik Silvio Nardelli, najavivi "posjet ve? ovaj ili sljede?i tjedan". - Presko?eni smo, jer su premijerka i suradnici imali drugih planova u upaniji pojasnio je zatim, nenadanu odgodu "vizite" strana?ke efice. Nakon otvorenja radova na vodovodu za konavoska brda, Kosor je naime, produila u Dubrovnik gdje je plo?anskom gradona?elniku Kreimiru Veji?u uru?ila vladinu odluku o darovanju pet milijuna vrijednoga bivega vojnog skladita ipak Gradu Plo?e.
Da u jeku predizborne kampanje, upu kao podru?je gdje HDZ nikada nije gubio, ostavlja za jo jedan pompozan posjet krajnjemu jugu, mogu?e je, ali s obzirom na usputnu lokaciju, teko je povjerovati da je samo protokolarna stiska, naglo izmijenila planove o sve?anosti u upi, na koju su uzvanici ve? bili pozvani.
Darovi to ih Kosor na isteku mandata dijeli HDZ-ovim uporitima me?utim, privla?e medijsku pozornost, pa se uz najavu njezina posjeta upi, podsje?alo na istragu koju je zbog primanja mita sredinom 2009. USKOK pokrenuo protiv strana?kog joj kolege, Silvija Nardellija.
ukalo se i kako nije bilo vremena za provjeru informacija o tijeku istrage, pa je izmijenjen plan kako se premijerka ne bi morala boriti s novinarskim upitima na temu istraga protiv HDZ-ova ?lanstva.
Negiraju?i da je medijska pri?a o USKOK-u odgodila sve?anost u Op?ini, na ?ijem je ?elu ve? drugi uzastopni mandat, Nardelli isti?e kako se sve to zlonamjerno povezuje s namjerom da ga se diskreditira. Potvr?uje de je USKOK prije dvije godine pokrenuo istragu protiv njega i jo trojice.
- Sasluani su svi svjedoci, a da je bilo neto protiv mene valjda bi u dvije godine USKOK neto i poduzeo. Nemam apsolutno nikakvu odgovornost, da sam bio kriv, valjda bih bio u zatvoru tvrdi upski na?elnik, komentiraju?i kako mu je drama kad se spominje USKOK i njegovo ime.
JASMINA MRVALJEVI? - SLOBODNA DALMACIJA 08.11.2011.
|