|
Četvrtak, 22 Srpanj 2010 20:22 |
 U svom dopisu naslovljenom „Mi smo (ne)mo?ni“, odgovoru na izjavu direktora Turisti?ke zajednice Op?ine upa dubrova?ka Ivu Handabaka koja se odnosila na loše uvjete na plai u Srebrenom, Hrvatska stranka prava, podrunica upa dubrova?ka, iskazala je negodovanje i nezadovoljstvo naplatom parkinga ispred razrušenog Hotela Orlando i centralnog parkinga ispred zgrade od Op?ine. Naime, predsjednik podrunice HSP-a Boo Mileti? odgovornima tzv. (ne)mo?nima name?e pitanja zašto se parking uop?e napla?uje i je li naplata parkinga na spomenutim lokacijama legitimna i legalna? Na?elnik Op?ine upa dubrova?ka Silvio Nardelli u svome odgovoru navodi kako se tu radi o lokacijama koja su u vlasništvu Hotela Srebreno ?iji je vlasnik tvrtka Hup Zagreb d.d.
- Njihovo je pravo naplatiti parking i ja ih podravam, jer svi znamo da smo u ovim ljetnim mjesecima suo?eni s dolaskom jednodnevnih izletnika s podru?ja BiH. Stoga je pohvalno da se parking napla?uje jer to je jedina korist koju imamo od spomenutih jednodnevnih gostiju. A korištenjem parkirnih mjesta smanjuju se guve u prometu – izjavio je Nardelli te posebno istaknuo kako ne eli ulaziti u pitanje legitimnosti i legalnosti parkirnih lokacija jer nisu u vlasništvu op?ine. Mileti? je u dopisu istaknuo kako je HSP, podrunica upa dubrova?ka na svom Izbornom zboru kao glavni prioritet navela rješavanje hotelskih ruševina koje zadnjih 20 godina stoje kao ruglo u srcu upe te da je u interesu cijele op?ine da se razrušeni Hotel Orlando što prije obnovi i tako doprinese boljitku cijele zajednice. Nardelli se s time sloio, dodavši kako se trenutno intenzivno radi na sporazumu koji ?e riješiti pitanja izme?u op?ine i Hotela Srebreno te kako je urbanisti?ki plan ure?enja hotela u izradi. Nitko nije sretan s trenutnim stanjem hotela, ali moemo o?ekivati pozitivne pomake – zaklju?io je za kraj Nardelli. A.Mirkovi? - Dubrova?ki vjesnik, 22.07.2010. Slika; Anton Hauswitschka |